Fánk sütőben sütve
2016. január 17. írta: fittdieta

Fánk sütőben sütve

Hozzávalók:

- 25 dkg Dia- Wellness liszt

- 2 dkg élesztő

- 2 dl tej

- 4 dkg eritrit

- 3 dkg kókuszolaj

- csipet só

- 2 tojássárgája

- xilites sárgabaraclekvár

- porrá őrölt eritrit

Elkészítés:

Az élesztőt 1 dl langyos mandulatejben egy kevés eritrittel felfuttatjuk. A többi hozzávalót elkeverjük és hozzáöntjük a felfuttatott élesztőt, és tésztát dagasztunk. Lefedve, langyos helyen a duplájára kelesztjük, majd átgyúrjuk és újra kelesztjük.
Ezután lisztezett munkafelületen, 1,5-2 cm vastagra nyújtjuk, és nagyobb méretű, kerek kiszúróval fánkokat szaggatunk belőle. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és konyharuhával letakarva 20-25 percig pihentetjük. A tésztakorongok közepébe egy kisebb méretű pohár talpával mélyedést nyomunk, és mindegyikbe 1-1 teáskanál sárgabaracklekvárt teszünk.
190 fokra melegített sütőben addig sütjük, amíg a fánkok teteje szépen meg nem pirul. Porrá őrölt eritrittel megszórva tálaljuk.

Eredeti recept itt: http://kifoztuk.hu/receptjeink/keltek-kenyerek-pekaruk/item/fank-tepsiben-suetve

img_1200.JPG

img_1197.JPG

img_1204.JPG

img_1202.JPG

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fittdieta.blog.hu/api/trackback/id/tr968278498

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása