Hozzávalók:
- 4 db alsó vagy felső csirkecomb
- só, bors
- 2 db paradicsom
- 4 db koktélparadicsom
- 1 gerezd fokhagyma
- 200 ml paradicsompüré
- babérlevél
- rozmaring
- Dia-wellness liszt ( vagy más szénhidrát csökkentett vagy gluténmentes liszt)
- olívaolaj
Elkészítés:
A csirkecombokat mossuk meg, majd sózzuk, borsozzuk, és hempergessük meg a lisztben. Olívaolajon süssük aranybarnára, majd tegyük félre. A visszamaradt olívaolajon pirítsuk meg a fokhagymát, dobjuk rá a felkockázott paradicsomot, és öntsük hozzá a paradicsompürét. Ízesítsük sóval, borssal, és rozmaringgal ízlés szerint, majd alacsony lángon, lefedve főzzük 20 percig. A combokat tegyük egy tűzálló tálba, és öntsük rá a paradicsomos mártást. Helyezzük bele a félbevágott koktélparadicsomokat, és tegyünk rá 3-4 babérlevelet. Előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütjük.
Én édesburgonya krokettel tálaltam. Édesburgonya krokett recept ITT