Túrós(totus) kelt pogácsa
2016. február 20. írta: fittdieta

Túrós(totus) kelt pogácsa

Sokszor úgy születnek nálam a receptek, hogy mi van otthon amit gyorsan fel kéne használni. Hát TOTU (tojásfehérje túró) és túró is volt, amit gyorsan meg kellett volna enni. Így gondoltam túrós pogácsa fog készülni. A blogon több túrós pogi recept is van(Túrós zabisztes, hajtogatott sajtos, és olaszos szezámos rúd), de szerettem volna ( mint mindig) valami újat készíteni.

Hozzávalók:

- 30 dkg túró vagy totu

- 25 dkg zabliszt

- 25 dkg kókuszolaj

- 2 teáskanál só

- 2 dkg élesztő

- 1 dl cukormentes mandulatej

- 1 db M-es tojás

- 2 evőkanál zsírszegény natúr joghurt

- 1 teáskanál eritirt

- 1 tojássárgája a lekenéshez

Elkészítés:

A langyos eritrites tejben felfuttatjuk az élesztőt. A többi hozzávalót összekeverjük, majd az élesztőt is hozzáöntjük, és tésztát dagasztunk. Letakarjuk, és meleg helyen 30-40 percig pihentetjük. Ezután 1 cm vastagra kinyújtjuk,a tetejét bevagdossuk, és pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk. Szilikonos zsírpapírral bélelt tepsire tesszük,a tetejét a tojássárgájával lekenjük.Előmelegített sütőben 180 fokon 20 perc alatt készre sütjük

 img_1564.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://fittdieta.blog.hu/api/trackback/id/tr528387304

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása