Nincs húsvét répatorta nélkül! Igaz most nem torta formában, hanem apró sütemény formában sült. A dió pedig igazán különlegessé teszi.
Hozzávalók 8 kis darabhoz:
- 125 g nyers sárgarépa
- 40 g eritrit
- 1 db tojás
- 5 g szódabikarbóna
- 75 g darált dió
- 1 kávéskanál fahéj
- 1 kávéskanál szerecsendió
- 1 kávéskanál mézeskalács fűszerkeverék
- 3 g sütőpor
- 30 g zabliszt
- 20 g Szafi Fitt süteményliszt
- 1 dl cukormentes mandulatej
Elkészítés:
A répát lereszelem, és a többi hozzávalóval együtt összekeverem. Szilikonos muffin vagy sütemény sütőformába teszem, és előmelegített sütőben 180 fokon 30 perc alatt készre sütöm. Nekem 8 darab lett, sütemény formában sütve, ami kisebb mint a muffin formák.
Tápérték 1 darabban:
kcal: 102.74
fehérje: 3.69
szénhidrát: 6.11
zsír: 6.79