A kosárka forma nemcsak arra jó, hogy édes süteményt készítsünk, mint a diós kosárka. Ebben a sós kosárkába tojás, sonka sajt van töltve, igazi húsvéti hangulatot teremtve.
Hozzávalók ( 14 darabhoz)
- 50 g Szafi Fitt CH csökkentő liszt
- 1 tojás
- 3 g szódabikarbóna
- 15 ml kókusztej
- 15 g kókuszolaj
-3 g oregano
-3 g fokhagymapor
- 3 g bazsalikom
- 1,5 dl víz
- 60 g Tolle light trappista sajt
- 75 g főtt sonka
- 2 főtt tojás
Elkészítés:
A lisztet, szódabikarbónát, kókusztejet, kókuszolajat, fűszereket és a vizet tésztává gyúrjuk. 5 percet pihentetjük, majd kinyújtjuk, és nagy pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk. A kosárka formába igazgatjuk a tésztát, és 180 fokos előmelegített sütőben 10 percig sütjük. Amíg sül előkészítjük a tölteléket. A keményre megfőzött tojást, a sonkát apró darabokra vágjuk, a sajtot lereszeljük. A kosarakba beletöltjük a sonkát és a tojást, majd a tetejére tesszük a sajtot. További 10 percig sütjük.
Tápérték 1 darabban:
kcal: 45.44
fehérje: 3.92
szénhidrát: 0.74
zsír: 2.86