Réteges túrós pogácsa
2016. március 25. írta: fittdieta

Réteges túrós pogácsa

Imádom a pogácsát, így mindig próbálok újabb és újabb fajtákat készíteni. Van itt már tepertős pogácsa, túrós zablisztes, paleo pogácsa, sajtos hajtogatott pogácsa, totu pogácsa is. Ez a pogácsa, egy kelt réteges túrós pogi lett.Ez a recept nagyon megtetszett, egyrészt mert a rétegek miatt igazán látványos, sós finomság, amit úgy értünk el, hogy nem kell órákon keresztül a kelesztés- hajtogatás műveletet ismételni. Az eredeti receptet Az otthon ízei blogon találtam, ez volt a kiinduló alapja a receptnek.

 Így a húsvét közeledtével igazán jó vendégváró falat lehet.

Hozzávalók:

- 40 dkg Dia Wellness CH csökkentett liszt

- 70 g kókuszolaj

- 150 g zsírszegény natúr joghurt

- 1 dl cukormentes mandulatej

- 1 tk. eritrit

- 10 g élesztő

- 1 ek. só

Hozzávalók a túrós krémhez:

- 1 tojás

- 250 g zsírszegény túró

- 3 ek zsírszegény natúrjoghurt

- 3 ek kókuszolaj

- 1 tk. só

Tetejére:

- 1 tojás

- szezámmag

Elkészítés:

A langyos, de nem forró mandulatejben elkeverjük az egy teáskanál eritritet, és beleszórjuk az élesztőt és felfuttatjuk egy kis tálkában. Mivel az élesztő nálam most szárított élesztő, és mandulatejet használok hozzá, valamint édesítőt ( nem pedig sima cukrot) nem fog olyan szépen feljönni. De kicsit megdagad, buborékok lesznek a tetején. Ez eltarthat 10-15 percig. A tészta többi hozzávalóit elkeverjük egy tálban, majd hozzáadjuk az élesztőt, ha felfutott. Kézzel lágy tésztát dagasztunk,  majd egy órát letakarva meleg helyen pihentetjük. A túrót a tojással, joghurttal, kókuszolajjal és a sóval kikeverjük.A tésztát 5 részre osztjuk, és tányér nagyságura kinyújtjuk mindegyiket. Mindegyik tetejét megkenjük a túrós krémmel, és egymásra tesszük a lapokat.. A legfelső tésztalap tetejét nem kell megkenni. Ezután kb. 1,5 cm vastagra kinyújtjuk, tetejét megkenjük tojással, megszórjuk szezámmaggal. Éles késsel felkockázzuk. Szilikonos zsírpapírra tesszük, és előmelegített sütőben 180 fokon 25-30 perc alatt készre sütjük

Tápérték:( 100 gramm)

kcal: 244.13


fehérje: 14.25

szénhidrát: 13.93

zsír: 11.81

img_1755.JPG

img_1753.JPG

img_1756.JPG

img_1754.JPG

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fittdieta.blog.hu/api/trackback/id/tr348422882

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása