Húsvéti báránycomb grill zöldségekkel
2016. március 29. írta: fittdieta

Húsvéti báránycomb grill zöldségekkel

Húsvét vasárnap idén nálunk báránycomb volt az ebéd. Diétásnak nem mondhatom, de húsvétkor próbálok olyan ételeket fogyasztani, amelyek az ünnephez kapcsolódnak. Mindenesetre a bárányt próbáltam úgy elkészíteni, hogy ne olajban kelljen sütni, illetve burgonya helyett wokban sült zöldségekkel tálaltam.

Hozzávalók a bárányhoz:

- 1,4 kg báránycomb

- fokhagyma

- friss rozmaring

- só bors

- szalonna ( elhagyható)

- sárgarépa

- fehérrépa

- 1 dl olívaolaj

Hozzávalók a zöldségkörethez:

- 1 Padlizsán

- 1 cukkini

- 3 paradicsom

- 4-5 gomba

- 1 kaliforniai paprika

- rozmaring

- kakukkfű

- só, bors

- bazsalikom

Elkészítés:

A bárányt a zsírosabb, inasabb részektől megtisztítjuk, majd vágásokat csinálunk rajta, és megtűzdeljük a fokhagymával, szalonnával, és a rozmaringgal. Az olívaolajba elkeverjük a sót, borsot, rozmaringot, és bedörzsöljük vele a húst. Celofánba, sütőzsákba csomagoljuk, és egy éjszakát hideg helyen pihentetjük. Másnap kicsomagoljuk, tepsire tesszük, alátesszük a felszeletelt sárga, fehérrépát,öntünk alá 1-2 dl vizet. A tepsit alufóliával letakarjuk, és 120 fokos előmelegített sütőben 2-2,5 órát sütjük.Majd fólia nélkül, 160-170 fokon további 2 órát sütjük.

A körethez a zöldséget felkockázzuk. A cukkinit wokba tesszük, olaj nélkül átpirítjuk, ha kezd színt kapni a többi zöldséget is hozzátesszük. Megszórjuk a fűszerekkel, és körülbelül 10 perc alatt készre sütjük. Néha meglehet keverni, átforgatni a zöldségeket, hogy egyenletesen átsüljön.

image_1.jpeg

 

 image_3.jpeg

image_2.jpeg

A bejegyzés trackback címe:

https://fittdieta.blog.hu/api/trackback/id/tr238532086

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása