Nagyon sok embertől hallom kifogásként, hogy nekem nincs időm főzni, meg egészségesen élni a munkám miatt. Nos, a hetem gyakorlatilag rohanással és egész napos autózással telt. Erre volt az én egyik alternatívám ez a hamburger, amit bárhol megtudok enni, és mindenhova magammal tudtam vinni. Nem kell se melegíteni, se kés villa. Úgyhogy, itt a példa, az egészséges táplálkozás mindig megoldható, és nem csak a fornetti vagy a fehér zsemlés szendvics az egyetlen megoldás! :) A hamburger zsemle eredeti receptje Szafi oldalán megtalálható. Ezzel a bucival már van fenn receptem, akkor egy lazacos hambi készült.
Hamburger hozzávalói: (3 darab lett )
- 60 g Szafi Fitt CH csökkentő lisztkeverék (CH csökkentő lisztkeverék ITT!)
- 40 g Szafi Fitt sütőliszt (sütőliszt ITT!)
- 1 tojás
- 3 tojásfehérje
- 1,5 g szódabikarbóna
- 1 nagy csipet só (Himalaya só ITT!)
- 160 g langyos víz
Elkészítés:
Húspogácsa hozzávalói: ( 7 darab pogácsa lett):
- 500 g darált pulykahús
- 1 kisebb fej apróra vágott vöröshagyma
- só, bors
- fokhagymakrém
- paleo fasírt fűszersó
- 3 ek zabliszt
- 1 tojás
Hamburgerhús elkészítés:
A hozzávalókat egy tálban összekeverjük. Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk, és húspogácsa formázó segítségével pogácsákat formázunk. Előmelegített sütőben 170 fokon 20 perc alatt készre sütjük, és közben félidőben megfordítjuk őket.
A hamburgereket saláta mixxel, lilahagymával, retekkel, koktélparadicsommal töltöttem.
Tápérték 1 hamburgerben ( üresen)
szénhidrát: 5.39 g
zsír: 2.25 g
Tápérték 1 pulykafasírtban:
kcal: 108.33
fehérje:15.08 g
szénhidrát: 2.85 g
zsír: 3.97 g