Hozzávalók 2 adaghoz:
- 4 szelet csirkemell
- 8 szelet light szeletelt mozzarella sajt
- 150 g paradicsom
- 150 g padlizsán
- 200 g édesburgonya
- só, bors, kakukkfű, rozmaring, fokhagymapor
- paleo csirke fűszersó
Elkészítés:
A csirkemell szeleteket megmossuk, sózzuk, borsozzuk, és megszórjuk a csirke fűszersóval. Szilikonos zsírpapírral bélelt tepsire helyezzük és előmelegített sütőben 160 fokon 20 percet sütjük, úgy, hogy félidőben megfordítjuk. Amíg sül a hús elkészítjük a grill salátánkat. A paradicsomot és a padlizsánt kockákra vágjuk, és wokban, olaj nélkül készre sütjük, közben sóval borssal, rozmaringgal és a kakukkfűvel ízesítjük.Néha megkeverjük, és körülbelül 10 perc alatt készre sül közepes lángon. Ezután kivesszük a tepsit a húsokkal, és rápakoljuk a salátát, a tetejére pedig teszünk 2-2 szelet mozzarella sajtot. Visszatesszük a sütőbe grill funkcióra, és még 5 percig sütjük 200 fokon, hogy a sajt megpiruljon rajta. Édesburgonyával tálaltam, ITT megtalálod, hogyan készítem.
Tápérték:
kcal: 472.82 g
fehérje: 72.19 g
szénhidrát: 28.24 g
zsír: 7.15 g