Volt egy régebbi puha kakaós csiga receptem, ami Dia wellness lisztből készítettem. Azt alakítottam most át, és nocarb lisztet használtam hozzá, illetve a többi alapanyagon is módosítottam. Így aztán szénhidrátszegény diétába tökéletesen beilleszthető ez a finomság! A lisztről bővebben itt olvashattok: http://www.szenhidratmentesteszta.hu/nocarbnoodle.html
Hozzávalók: ( ebből a mennyiségből nekem 11 db lett)
- 180 g zsírszegény túró
- 70 g nocarb rostmix liszt
- 50 g Szafi CH csökkentő liszt
- 20 g bambuszrostliszt
- 200 g cukormentes mandulatej ( vagy más tej)
- 10 g kókuszolaj
- 50 g eritrit ( vagy más édesítő)
- 20 g tojásfehérjelé ( vagy 1 db tojásfehérje)
- fél csomag sütőpor
- 1 csipet só
- pár csepp vanília aroma
Hozzávalók a töltelékhez:
- 5 g kókuszolaj
- 30 g eritrit
- 20 g zsírszegény kakaópor
Elkészítés:
A túrót, a vanília aromát és az eritritet simára keverem kézi habverővel. Ezután hozzá adom a tejet és a kókuszolajat. Ezután hozzá keverem a sütőporral és sóval elkevert liszteket. Összegyúrom, és kb 5 mm vastag, téglalap alakúra kinyújtom bambuszrostliszttel megszórt deszkán. Kókuszolajjal szilikonos ecsettel megkenem a tésztát és rászitàlom a kakaóval elkevert eritritet. Feltekerem mint a beigli tésztát és kb 2 cm-es csigákat vágok belőle.
Sütőpapírral bélelt tepsire teszem, és előmelegített sütőben 180 fokon kb. 15 percig sütöm. Porrá őrölt eritrittel megszórom a tetejét, és tálalom. Ebből a mennyiségből nekem 11 db csiga lett.
Tipp: Ugyanezt s receptet elkészítettem fahéjas csiga változatban is. Annyit módosítottam rajta, hogy a töltelékbe nem kakaópor, hanem fahéj került, illetve a tetejét is nem sima por eritrittel szórtam meg, hanem fahéjas por eritrtittel, hogy még intenzívebb legyen az íze.
Tápérték 1 darabban:
kcal: 32.41
fehérje: 2.86 g
szénhidrát: 1.08 g
zsír: 1.78 g