Baracklekváros diós koszorú kalács
2016. február 21. írta: fittdieta

Baracklekváros diós koszorú kalács

Az idei első húsvét váró receptem ez a diós lekváros kalács koszorú. Ami egyébként a zserbós süti mániámba is beleillik :) Volt itt már zserbó muffin, zserbó palacsinta is. 

Hozzávalók:

A tésztához:
- 25 dkg Dia wellness liszt ( CH mínusz lisztkeverék és sütőlisztet használtam felesben)
- 1/2 tasak szárított élesztő
- 1,5 dl cukormentes mandulatej
- 2 ek kókuszolaj
-25 g eritrit
- csipet só

A töltelékhez:
- 10 dkg darált dió
- 6 dkg por eritrit
-  xilites sárgabarack lekvár

+ 1 tojássárgája a lekenéshez

+ durvára vágott dió a tetejére

Elkészítés:

A langyos mandulatejbe egy teáskanál eritritet keverünk, és felfuttatjuk benne a porélesztőt. A tészta többi hozzávalóját elkeverjük, hozzá öntjük a felfutott élesztőt, és tésztát dagasztunk. Langyos helyen, letakarva egy órát pihentetjük. Lisztezett deszkán 30*40 cm-es téglalap alakúra nyújtjuk. Megkenjük lekvárral, megszórjuk az eritrites darált dióval. Feltekerjük a hosszabbik oldalánál, majd az így kapott rúdból kört formázunk, és ahol összeér a tészta, ott összenyomkodjuk. Szilikonos sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, és egy éles késsel, kb. fél cm-ként bevagdossuk, vigyázva, hogy ne vágjuk át teljesen. Letakarva fél órát pihentetjük, majd lekenjük a tojássárgájával, és megszórjuk a dióval. Előmelegített sütőben 180 fokon 25 perc alatt készre sütjük.

img_1649.JPG

img_1652.JPG

img_1653.JPG

img_1654.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://fittdieta.blog.hu/api/trackback/id/tr518409240

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása