Tejszínes újhagymás csirkemellel töltött pite
2015. november 08. írta: fittdieta

Tejszínes újhagymás csirkemellel töltött pite

Hozzávalók a tésztához:

- 25 dkg Dia wellness liszt

- 8 dkg kókuszolaj

- 1 tojás

- 2 evőkanál tejföl

- 1 teáskanál só

Hozzávalók a csirkemellhez:

- 60 dkg csirkemell

- 2 csomag újhagyma

- só, színesbors

- fokhagymakrém

- rozmaring, kakukkfű

- olívaolaj

- 2 dl cocomas

- szükség szerint liszt

- 10 dkg light trapista

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és hűtőben pihentetjük, amíg a csirkével elkészülünk. Az újhagymát karikákra vágjuk, és olívaolajon fonnyasszuk meg. Ezután tegyük hozzá a kockára vágott csirkemellet, és ízesítsük fűszerekkel. Ha úgy látjuk, hogy a hús megfőtt, adjuk hozzá a cocomast, és lassú tűzön főzzük. A szükséges Dia wellness liszttel, vagy nyílgyökér liszttel sűrítsük be. ( 1-2 evőkanál). A hűtőből vegyük ki a tésztát, és nyújtsuk akkorára, mint a piteformánk. A kiolajozott és kilisztezett piteformába tegyük bele a tésztát, úgy hogy mindenhol fedje. Villával szurkáljuk meg,majd 180 fokos előmelegített sütöben kb negyed órát süssük. Majd öntsük rá a kész csirkemellet, és szórjuk meg a tetejét sajttal. Ezután tegyük vissza a sütőbe és ismét kb negyed órát süssük, amíg a sajt aranybarnára nem sül a tetején.

image-1_23.jpg

image-1_24.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://fittdieta.blog.hu/api/trackback/id/tr358057004

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása