Túrós gomba fasírt
2016. március 10. írta: fittdieta

Túrós gomba fasírt

Maradt még 2 db gombám, és gyors szerettem volna belőle valamit csinálni, hogy ne kelljen kidobni. Így született meg ez a recept. Gyors, könnyű, ideális akár vacsorára is. Vagy egy másik könnyed gombás receptet is találhattok a blogon. Ha pedig ebédre ennétek, itt van a sajttal töltött rántott gomba receptje. :)

Hozzávalók: (9 db fasírthoz)

- 2 db nagy fej gomba

- 250 g zsírszegény túró

- provencai fűszerkeverék

- fokhagyma granulátum

- őrölt pirospaprika

- só, szinesbors

- 1 tojás

- 3 ek zabkorpa zabliszt

- olívaolaj

Elkészítés:

A gombát felaprítom, olívaolajon megpirítom. Félreteszem, hogy hűljön. Aprítógépben pépesre darálom. A túrót ízlés szerint a fűszerekkel és a tojással krémesre kikeverem. Majd hozzákeverem a gombát is. Végül hozzákeverem a zabkorpát/ zablisztet is. Egy órára hűtőbe tettem, hogy a zab megduzzadjon. Utána vizes kézzel gombócokat formázok belőle, és előmelegített sütőben 180 fokon 15 perc alatt készre sütöm. Félidőben megforgattam őket.

 Tápérték:

100 gramm tápértéke:

kcal: 85.63
fehérje: 8.27

szénhidrát: 6.15

zsír: 3.4

Egy egység tápértéke:

kcal: 61.66

fehérje: 5.95

szénhidrát: 4.43

zsír: 2.45

img_1758.JPG

img_1757.JPG

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fittdieta.blog.hu/api/trackback/id/tr88422316

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása